Specialist in Vrachtwagentheorie
Het hoogste slagingspercentage
van Nederland

Het hoogste slagingspercentage van Nederland

Opleidingen voor de vrachtwagen theorie

Haal bij ABC Rijopleidingen je theorie-examen voor je rijbewijs C. ABC Rijopleidingen heeft een eigen lesmethode ontwikkeld om jou in één dag te laten slagen. Onze methode is bijzonder geschikt voor iedereen die niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met geschreven taal. Wij geven de lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Moeite met Nederlands? Dan krijg je van ons 3 gratis cursussen vooraf aan het examen.

Om deel te nemen aan de praktische toets moet je geslaagd zijn voor het theorie examen vrachtwagen: RV1 - verkeer en techniek en het V2C - administratie goederenvervoer. Wanneer je beroepsmatig aan de slag wilt gaan dien je ook voor het V3C - administratie goederenvervoer te slagen. Het is mogelijk dit examen zowel voor als na het behalen van het praktijkexamen af te leggen.

€75 pakketvoordeel

 

Theorie rijbewijs C examen RV1

Verkeer en Techniek

Het examen verkeer en techniek RV1 bestaat uit 50 meerkeuze vragen (A, B of C). De vragen zijn verdeeld in twee onderwerpen, 25 vragen gaan over verkeerssituaties en 25 vragen gaan over de techniek van vrachtauto’s. Om het examen te behalen moet je 40 vragen goed hebben.

Inhoudelijk gaat het examen over: verkeersregels, verkeersborden, verkeersinzichtelijk rijden, economisch- en milieubewust voertuiggebruik. Het technische gedeelte beslaat de motor, motoronderdelen, het motorsmeersysteem, diesel- en brandstofsysteem, de koppeling en de versnellingsbak. De banden, wielen, het dashboard, boordgereedschap en preventief

RV1 • Theoriecursus + CBR Examen €375,- incl. BTW Aanmelden →

Theorie rijbewijs C examen V2C

Administratie goederenvervoer

Het bestaat uit 50 meerkeuze vragen (A, B of C). De vragen gaan over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, de lading zekeren en risico’s. Je moet 40 vragen goed beantwoorden om het examen te behalen.

Inhoudelijk gaat het examen over: rij- en rusttijden, controleapparaat (tachograaf), laad- en lostechnieken, routeplanning, vervoersvergunningen, vrachtbrieven, voertuig- en bestuurder documenten en handelingen bij ongevallen.

V2C • Theoriecursus + CBR Examen €375,- incl. BTW Aanmelden →

Theorie rijbewijs C examen V3C

Administratie goederenvervoer voor code 95

Het theorie examen V3C bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. Dit theorie-examen is een aanvulling op het vak V2C – Administratie goederenvervoer en maakt deel uit van de basiskwalificatie rijbewijs c met code 95 voor beroepsvervoer.

In elke situatie wordt je kennis getoetst op basis van de theorie die je hebt eigengemaakt. In totaal krijg je 45 vragen waarvan er 35 goed beantwoord moeten worden om te slagen voor het examen.

V3C • Theoriecursus + CBR Examen €375,- incl. BTW Aanmelden →

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Burgemeester Elsenlaan 321
2282 MZ Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: