Het hoogste slagingspercentage
van Nederland

Specialist in Vrachtwagen theorie

Vrachtwagen theorie bij ABC Rijopleidingen

Op zoek naar een rijschool om in één keer jouw vrachtwagen theorie examen te halen? Bij ABC Rijopleidingen ben je aan het juiste adres!

Wij bieden theoriecursussen voor de verschillende examenonderdelen zodat je goed voorbereid bent. Onze leermethode staat voor eenvoudig, snel en doelgericht leren. Zo haal je in één keer jouw vrachtwagen theorie examen en kun je aan de slag voor het praktijkexamen.

We bieden onze theoriecursussen aan op verschillende locaties verspreid over het land. Dus ook bij jou in de buurt! Komt het beter uit om de cursus vanuit huis te volgen? Dat kan ook. Met onze e-learning programma’s kan je het vrachtwagen theorie examen oefenen online.

Let op, wijziging CBR!

Voordat je kunt starten met VM2-C of VM3-C, dien je eerst het RVM-1 te behalen

Block1.Title

RVM1
(voorheen RV1)

Verkeer & techniek
€375,-

Dit examen toetst de kennis van de verkeersregelgeving, verkeersinzicht en voertuigtechniek. Dit examen is verplicht voor rijbewijs C en D.

Block2.Title

VM2-C
(voorheen V2C)

Administratie goederenvervoer
€375,-

Dit examen toetst de kennis van alle aspecten die te maken hebben met goederenvervoer. Dit examen is verplicht voor rijbewijs C1 en C met code 95.

Block3.Title

VM3-C
(voorheen V3C)

Administratie cases code 95
€375,-

Dit examen toetst de kennis van alle aspecten die te maken hebben met het goederenvervoer. Dit examen is verplicht voor rijbewijs C met de code 95.

Totaalpakket

€75,- korting op totaal
€1050,-

Meld je aan voor een complete vrachtwagen examen pakket (RVM1, VM2-C, VM3-C). Een keuze voor dit pakket betekent direct slagen voor alle vrachtwagen theorie cursussen, tegen een voordelige prijs.

Bekijk wat anderen van ons vinden

Er gingen je al 6375+ geslaagden voor. Wil je ook je vrachtwagen of bus theorie?
Doe dat bij ABC Rijopleidingen.

9/10
beoordelingen
op Klantenvertellen
5/5
beoordelingen
op Facebook
5/5
beoordelingen
op Google
Vrachtwagen theorie in een klas
Direct contact?

Telefoon 085 - 065 3621


Mail info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp
ABC Rijopleidingen
Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Nu ook Code95 vanaf €165,-

De makkelijkste en kortste weg naar Code95 met onze unieke lesmethode

Het hoogste slagingspercentage van Nederland

Onze methode is ook geschikt als je niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met de geschreven taal. Wij geven onze lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Heb jij moeite met de Nederlandse taal? Dan krijg je van ons 3 gratis theorie cursussen voorafgaand aan het examen. Met deze extra aandacht slaag je zeker!

Waarom ABC Rijopleidingen

 • Hoogste slagingspercentage van Nederland
 • Onze eigen unieke lesmethode
 • Grootste opleider van Nederland
 • Slagen voor één theorie onderdeel in één dag
 • Gratis cursus als het de eerste keer niet lukt
 • Locatie is op steenworp afstand van het CBR
 • Bij ons zijn geen wachttijden

Vrachtwagen rijbewijs theorie

Tijdens de cursussen worden verschillende onderwerpen behandelt waarmee jij de theorie goed zal beheersen en de kennis krijgt die je nodig hebt voor het vrachtwagen rijbewijs examen. Zo zal je zelfverzekerd het theorie examen maken en de vragen goed kunnen beantwoorden.

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Geen probleem! Bij ons krijg je in dat geval 3 gratis theorie cursussen zodat je goed voorbereid bent voor het theorie examen. Ook als het helaas niet de eerste keer lukt om te slagen, krijg je van ons een gratis theorie cursus. Zo lukt het de volgende keer wel!

Vrachtwagen theorie al gehaald? Elke 5 jaar is het verplicht om nascholing te volgen in code 95 om de vakbekwaamheid te behouden. Bij ABC Rijopleidingen kan je ook terecht voor nascholing code 95. Wij bieden verschillende cursussen om de theorie op alle aspecten bij te spijkeren. Zo kan je veilig aan de slag blijven als beroepschauffeur!

Bekijk de cursus data & prijzen

Theorie examen vrachtwagen

Het theorie examen voor het vrachtwagen rijbewijs bestaat uit drie onderdelen: Theorie-examen RVM1, Theorie-examen VM2-C en Theorie-examen VM3-C. Deze theorie-examens zorgen ervoor dat je over voldoende kennis beschikt om veilig de weg op te gaan. Ook dien je een medische keuring te doen waarbij jouw verkeersveiligheid wordt beoordeeld. Zo weet je zeker dat je veilig kan deelnemen aan het verkeer.

Het examen RVM1 richt zich op verkeer en techniek waarbij je kennis wordt getest op o.a. de verkeersregels en de technische onderdelen van de vrachtwagen. Het VM2-C examen gaat over de administratie van goederenvervoer waarbij je vragen krijgt over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, de lading zekeren en risico’s.

Tot slot toetst het VM3-C examen de kennis administratie goederenvervoer met code 95. Zo behaal je jouw vrachtwagen rijbewijs C met code 95 zodat je beroepsmatig aan de slag kan gaan.

Vrachtwagen theorie in 1 dag

Bij ABC Rijopleidingen kan je per dag 1 onderdeel afronden. Zo heb je in no time jouw vrachtauto theorie in de pocket en kan je aan de slag voor het praktijkexamen. Wij verwijzen je graag door naar specialisten in de praktijklessen. Ook voor baanbemiddeling helpen wij je graag op weg!

Voor de gedreven chauffeurs die ook het bus theorie rijbewijs willen halen, kunnen ook bij ons terecht! Wij bieden ook cursussen aan voor de bus theorie en je kan bij ons het bus theorie examen uiteraard ook afnemen.

Aanmelden theorie

Landelijke dekking. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rijswijk, Utrecht en Zwolle

landelijke dekking
Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vragen

 • Hoe lang ben ik bezig met de vrachtwagen theorie cursus?

  Wij bieden de mogelijkheid om per dag 1 onderdeel af te ronden. De vrachtwagen theorie bestaat uit 3 onderdelen. Theorie-examen RVM1 (verkeer en techniek), Theorie-examen VM2-C (administratie goederenvervoer) en Theorie-examen VM3-C (administratie goederenvervoer voor code 95).

 • Wat als ik moeite heb met de Nederlandse taal?

  Wanneer je moeite hebt met de Nederlandse taal bieden wij de mogelijkheid om voorafgaand van het theorie examen 3 gratis cursussen te volgen voor extra begeleiding.

 • Ik wil beroepsmatig rijden, krijg ik ook de Code 95 bij mijn cursus?

  Wanneer je beroepsmatig wilt rijden heb je ook de Code 95 nodig. VM3-C theorie-examen is een aanvulling op het vak VM2-C – Administratie goederenvervoer en maakt deel uit van de basiskwalificatie rijbewijs c met Code 95 voor beroepsvervoer.

 • Wat bedoelt ABC Rijopleidingen met een unieke lesmethode?

  Wij geven de lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk. Zo leren wij je op een logische wijze de vragen te begrijpen. Daarnaast is onze methode bijzonder geschikt voor iedereen die niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met de Nederlands geschreven taal.

 • Waar kan ik praktijklessen volgen?

  ABC Rijopleidingen is op dit moment gespecialiseerd in theorie cursussen. Praktijklessen en baanbemiddeling laten we graag over aan andere specialisten. Mail ons en wij stellen ze graag aan je voor!

Haal snel je vrachtwagen theorie

Theorieopleidingen voor de vrachtwagen

Haal bij ABC Rijopleidingen je theorie-examen voor je rijbewijs C. ABC Rijopleidingen heeft een eigen lesmethode ontwikkeld om jou in één dag te laten slagen. Onze methode is bijzonder geschikt voor iedereen die niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met geschreven taal. Wij geven de lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voor komen in de praktijk. Moeite met Nederlands? Dan krijg je van ons 3 gratis cursussen vooraf aan het examen.

Theorie-examen RVM1

Verkeer en Techniek
Het examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen (A, B of C). De vragen zijn verdeeld in twee onderwerpen, 25 vragen gaan over verkeerssituaties en 25 vragen gaan over de techniek van vrachtauto’s. Om het examen te behalen moet je 40 vragen goed hebben. Inhoudelijk gaat het examen over: verkeersregels, verkeersborden, verkeersinzichtelijk rijden, economisch- en milieubewust voertuiggebruik. Het technische gedeelte beslaat de motor, motoronderdelen, het motorsmeersysteem, diesel- en brandstofsysteem, de koppeling en de versnellingsbak. De banden, wielen, het dashboard, boordgereedschap en preventief onderhoud.

Theorie-examen VM2-C

Administratie goederenvervoer
Het examen bestaat uit 65 meerkeuze vragen (A, B of C). De vragen gaan over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, de lading zekeren en risico’s. Je moet 52 vragen goed beantwoorden om het examen te behalen. Inhoudelijk gaat het examen over: rij- en rusttijden, controleapparaat (tachograaf), laad- en lostechnieken, routeplanning, vervoersvergunningen, vrachtbrieven, voertuig- en bestuurdersdocumenten en handelingen bij ongevallen.

Theorie-examen VM3-C

Administratie goederenvervoer voor code 95
Het examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In elke situatie wordt je kennis getoetst op basis van de theorie die je hebt eigengemaakt. In totaal krijg je 45 vragen waarvan er 35 goed beantwoord moeten worden om te slagen voor het examen.
Vragen of opmerkingen?   Neem contact op  • 085 - 065 3621
ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: