Medische keuring

Een vrachtauto bestuurder is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Om een vrachtauto te mogen besturen moet je volgens de wet “rijgeschikt” zijn. Dit betekent dat je geestelijk en lichamelijk in staat moet zijn om te rijden. Zo moet in kaart gebracht worden of je gezondheidsproblemen hebt, of gebruik maakt van medicijnen die je rijgedrag kunnen beïnvloeden.

Er gelden strengere regels voor het besturen van vrachtauto’s en bussen. Als bestuurder komt het voor dat je vele uren op de weg bent. Ook zijn de voertuigen groot en zwaar en dit vraagt om extra verantwoordelijkheid. Een medische keuring is verplicht voor je het praktijkexamen aflegt, daarna moet je elke 5 jaar gekeurd worden om de verkeersveiligheid te garanderen.

Bij een medische keuring wordt gelet op de algemene fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De keuringsarts meet de bloeddruk, test de urine en test het zicht. De keuring moet worden uitgevoerd volgens de regeling "eisen geschiktheid" van het CBR.

VELE GESLAAGDEN GINGEN JE VOOR!

Dit is wat de geslaagden over ons zeggen,
 • Issy Aklasse
  Wat een service zeg, top! in 3 dagen alle 3 delen geslaagd voor mijn vrachtwagentheorie. Alles was duidelijk en overzichtelijk! Jongens ga zo door! ABC Rijopleidingen is top!
  Issy Aklasse
 • Abdullah Can
  3 dagen gevolgd en 3 de examens geslaagd! Bedankt jongens voor de goeie uitleg! Echt een perfecte vrachtwagen theorieschool! Echt een aanrader voor iedereen!
  Abdullah Can
 • Ahmed Ezzat
  Deze opleiding is aan iedereen aan te raden! ABC Rijopleidingen doen het uitleggen en begrijpen zodat iedereen kan slagen. Heel erg bedankt ABC Rijopleidingen jullie hebben me super geholpen!
  Ahmed Ezzat
AANMELDEN THEORIE