Eéndaagse reachtruck cursus

Met 100% slagingsgarantie

Reachtruck cursus volgen? Behaal nu je certificaat!

Wil je graag een baan in de logistiek of productie? Om veilig met zware goederen te kunnen werken ben je in sommige gevallen een reachtruck certificaat nodig. Met ons opleidingstraject kan jij jouw certificaat (opnieuw) behalen. Zo is iedereen verzekerd van een veilige werkomgeving. Naast Reachtruck opleider verzorgen wij ook het heftruck certificaat.

Tijdens de cursus leer je alles over het bedienen van een reachtruck en na afronding van het traject mag je direct aan de slag in de praktijk. Daarnaast ontvang je een certificaat dat erkend wordt door verzekeraars én de Arbowet. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder!

Reachtruck chauffeur worden? Werken als reachtruckchauffeur

Een reachtruck is compacter dan een heftruck en is daarom ideaal voor kleine ruimtes, zodat je makkelijk kunt manoeuvreren in smalle gangpaden. De arm van de reachtruck is verder in de hoogte uitstelbaar dan de arm van een heftruck, soms tot wel 13 meter hoogte. Reachtrucks vind je terug in (kleine) magazijnen met hoge stellingen. Met een reachtruck kun je namelijk overal bij.

Een laatste verschil met de heftruck is dat je dwars op de reachtruck zit. Als chauffeur op de reachtruck heb je een aantal verantwoordelijkheden. Een greep uit jouw taken wanneer je een baan hebt als reachtruckchauffeur: Producten en goederen veilig op de hoogste stellingen zetten; Het laden en lossen van volle vrachtwagens; Veiligheid in het magazijn.

Meld je hieronder aan voor de cursus of voor het verlengen
van je certificaat

Block1.Title

Heftruck

Heftruck certificaat
Theorie + Praktijk in 1 dag

Nu van €250,- voor €175,-

De heftruck cursus toetst je theoretische kennis en vaardigheden voor het besturen van de heftruck. Met het certificaat kun je aantonen dat je veilig en bekwaam de heftruck kunt besturen

Block2.Title

Reachtruck

Reachtruck certificaat
Theorie + Praktijk in 1 dag

Nu van €250,- voor €175,-

De reachtruck cursus toetst je theoretische kennis en vaardigheden voor het besturen van de reachtruck. Door het certificaat te behalen toon je aan dat je bekwaam bent om veilig de reachtruck te besturen.

Totaalpakket

€5,- korting op totaal
Reachtruck + Heftruck

€345,-

Meld je aan voor het combipakket waarbij je zowel de heftruck als reachtruck cursus volgt tegen een voordelige prijs. Met onze opleiding slaag je gegarandeerd en kun je aantonen dat je de heftruck en de reachtruck vakbekwaam kunt besturen.

Bekijk wat anderen van ons vinden

Er gingen je al 6375+ geslaagden voor. Wil je ook je heftruck certificaat?
Doe dat bij ABC Rijopleidingen.

9/10
beoordelingen
op Klantenvertellen
5/5
beoordelingen
op Facebook
5/5
beoordelingen
op Google
Direct contact
Direct contact?

Telefoon 085 - 065 3621


Mail info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp
ABC Rijopleidingen
Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Nu ook Code95 vanaf €165,-

De makkelijkste en kortste weg naar Code95 met onze unieke lesmethode

Het hoogste slagingspercentage van Nederland

Met de ABC lesmethode slaag je gegarandeerd. Onze cursussen zijn gericht op de examens zodat je niet voor verrassingen komt te staan en in één keer slaagt. Lukt het niet de eerste keer? Je krijgt dan een gratis cursus zodat je de tweede keer wel slaagt!

Bovendien zijn de heftruck en reachtruck certificaten 6 jaar geldig, in plaats van 5. Zo heb jij langer plezier van jouw certificaat en hoef je deze minder snel te verlengen.

Heftruck cursus in een klas

Reachtruck Incompany voor bedrijven

Net als onze andere rijopleidingen kan je onze reachtruck cursus volgen op verschillende locaties door heel Nederland. We hebben maar liefst 9 locaties, dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Voor groepen medewerkers kunnen wij een cursus verzorgen in jouw eigen organisatie. Zo kunnen jouw medewerkers de cursus volgen in hun eigen vertrouwde werkomgeving. 

Heftruck opleiding voordelen van ABC

 • Uniek: 6 jaar verlenging i.p.v. 5 jaar
 • Incompany groepslessen op locatie bij de klant
 • Behaal theorie + praktijk in 1 dag
 • Ervaren en vakbekwame Instructeurs
 • Succesvolle alles in 1 lesmethode
 • Altijd plek, geen wachttijden
 • Grootste opleider in Nederland
 • Gratis extra cursus bij niet slagen

Haal jouw reachtruck diploma bij ABC Rijopleidingen

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met transportmiddelen, ook met hef- en reachtrucks. Regelmatig houdt men hier blijvend letsel aan over en soms heeft het zelfs een dodelijke afloop. Ook wanneer bestuurders in het bezit zijn van een geldig diploma kunnen er ongelukken gebeuren, maar met een certificaat wordt deze kans een stuk kleiner. Je leert om veilig te werken met een reachtruck.

De Arbowet ziet een duidelijk verschil tussen het besturen van een heftruck en een reachtruck. Daarom verschilt de heftruck opleiding van de reachtruck opleiding. Je kunt er wel voor kiezen om de cursussen te combineren. In dat geval komt er hef- en reachtruck op jouw certificaat te staan. 

Wat leer je tijdens een reachtruck training?

Na het behalen van jouw certificaat mag je 6 jaar een reachtruck besturen, in plaats van de normale geldigheidsduur van 5 jaar. Na deze geldigheidsduur moet je het certificaat verlengen. Hiervoor kun je een herhalingscursus volgen en vervolgens is jouw certificaat opnieuw 6 jaar geldig. 

Al onze reachtruck opleidingen en herhalingscursussen voldoen aan de regels van de Arbowet. Je leert alles wat je moet weten als je op een reachtruck werkt. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wetgeving
 • Kantelmoment en transportmiddelen
 • Aandrijvingen
 • Transport 
 • Opslag
 • Veiligheid

Reachtruck praktijk en reachtruck theorie: kosten 

De reachtruck cursus is speciaal voor professionals die reachtrucks willen gaan bedienen. Aan het eind van de cursus wordt een examen afgelegd dat bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte toon je aan dat jij over voldoende kennis beschikt en tijdens het praktijkgedeelte laat je zien dat je deze kennis veilig in de praktijk kunt brengen. 

Wil jij jouw reachtruckcertificaat halen? Al voor € 175,- (exclusief BTW) volg je onze reachtruck opleiding, die je kunt behalen in één dag. Bekijk de beschikbare cursusdata en schrijf je in voor de cursus bij jou in de buurt. De kosten zijn inclusief de kosten voor het afleggen van het examen. Heb je het examen behaald? Dan ontvang je van ons jouw reachtruckcertificaat. 

Wil jij graag een combi  cursus volgen? Ook dat kan! Je volgt dan zowel de reachtruck als de heftruck cursus tegen een voordelige prijs van € 345,- (exclusief BTW).

Veilig werken met een opleiding voor de reachtruck

Ben je op zoek naar een baan als reachtruckchauffeur en wil jij leren om veilig een reachtruck te bedienen? Momenteel zijn er veel vacatures voor reachtruckchauffeurs te vinden. Met een certificaat kun je gegarandeerd snel aan de slag als reachtruck chauffeur. Bij ons leer je van ervaren instructeurs, wij zijn zeer flexibel in onze planning en uitvoering.

Bij ons ben je op de juiste plek. Wij zorgen er door onze 100% slagingsgarantie voor dat jij slaagt voor jouw examen. Mocht je toch niet slagen? Dan bieden wij jou een gratis herexamen aan. Al ruim 30.000 geslaagden gingen je voor! Behaal ook snel en voordelig jouw examen.


Meld je aan

Vragen of opmerkingen?   Neem contact op  • 085 - 065 3621
ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: