Wat kost een vrachtwagen rijbewijs?

blog afbeelding

Wanneer je je vrachtwagen rijbewijs wilt halen is het natuurlijk belangrijk om je bewust te zijn van de prijzen die eraan verbonden zijn. Doordat er meerdere soorten rijbewijzen zijn voor de vrachtwagen, zullen de kosten ook verschillen. In dit blogartikel stellen we je graag op de hoogte van alle kosten die komen kijken bij het vrachtwagen rijbewijs. 

 

Vrachtwagen rijbewijs kosten

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen om met een vrachtwagen te mogen rijden. Je hebt het rijbewijs C1, C en met code 95. Met rijbewijs C1 mag je in voertuigen rijden van 3.500 kg tot 7.500 kg. Als je zwaarder wil rijden heb je rijbewijs C nodig. Om beroepsmatig aan de slag te kunnen moet je de code 95 ook behalen.

Er zijn verschillende onderdelen van het vrachtwagen theorie examen die je moet volgen voor de verschillende rijbewijzen: het RVM1 examen, het VM2-C examen en het VM3-C examen. De laatste twee zijn verplicht om de code 95 te halen.

Wat houden de verschillende examenonderdelen in? 

  • Theorie-examen RVM1: Verkeer en techniek. In dit onderdeel krijg je meerkeuzevragen over verschillende verkeerssituaties en de techniek van vrachtauto’s.
  • Theorie-examen VM2-C: Administratie goederenvervoer. Bij dit onderdeel krijg je meerkeuzevragen over vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, de lading zekeren en de risico’s.
  • Theorie-examen VM3-C: Administratie goederenvervoer voor code 95. Dit examen bestaat uit verschillende verkeerssituaties waarin jouw kennis wordt getoetst.

Bij ABC Rijopleidingen betaal je €375 per onderdeel. Wil je ze alledrie afnemen? Dan betaal je €1050 en krijg je dus €75 korting! Bij ABC ben je verzekerd van slagen voor je examen en krijg je voldoende persoonlijke aandacht en lesgeving van professionals, zodat jij goed beslagen te ijs, en met een sterke voorsprong kan starten met je praktijk scholing.

Ook voor de nascholing van code 95 kan je bij ons terecht. Door verschillende cursussen binnen dit onderdeel te halen kan je beroepsmatig aan de slag blijven. Bij ABC Rijopleidingen kan je code 95 nascholing op twee manieren volgen: fysiek en online. 

Voor de fysieke nascholing krijg je een cursus voor rijoptimalisatie. Deze kost €298. Liever online de nascholing volgen? Dan kan je uit verschillende cursussen kiezen die €168 kosten. 

Volg de verschillende theorie-onderdelen bij ABC Rijopleidingen!

  • Slaag voor één theorie-onderdeel in één dag
  • Grootste opleider van Nederland
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland
  • Gratis cursus als het de eerste keer niet lukt

Meld je aan

Wanneer je het theorie-examen in de pocket hebt kan je aan de slag met de praktijk. De kosten voor het praktijkexamen zijn afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Daarnaast verschillen de prijzen voor de lessen vaak per rijschool. Gemiddeld kost een praktijkles €75 euro per uur. De aanvraag voor het praktijkexamen zal rond de €400 kosten. Dit is inclusief voertuig.

ABC Rijopleidingen heeft een uitgebreid netwerk aan rijscholen waar je jouw praktijklessen kunt volgen en het examen succesvol zal afronden. Samen met jou kijken we graag naar welke rijschool het beste bij jou past voor jouw praktijk vervolg

 

Vrachtwagen rijbewijs kosten aftrekbaar

De prijzen zijn natuurlijk een investering in jezelf, maar zodra je het rijbewijs hebt gehaald heb je gegarandeerd een leuke baan en goed inkomen. Zo is het rijbewijs een mooie investering.

Daarnaast valt het behalen van een vrachtwagenrijbewijs onder het volgen van een beroepsopleiding. Hierdoor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel. Vraag hiervoor meer informatie bij je werkgevende.

Wil je graag je vrachtwagen rijbewijs halen? Bij ABC Rijopleidingen slaag je gegarandeerd voor je theorie-examen. Schrijf je in voor de cursussen en rijd binnen de kortste keren rond als vrachtwagenchauffeur!

Cursusdata en prijzen

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: