Wat is code 95? - ABC Rijopleidingen

og 95

Als je een vrachtwagen of bus rijbewijs hebt, heb je vast weleens gehoord van code 95. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig is. De code is vijf jaar geldig en kan worden verlengd door 35 uur nascholing te volgen.

 

De weg op volgens de Europese richtlijn

Voor het beroepsmatig rijden in een vrachtwagen is sinds september 2009 een code 95 verplicht. Deze code op je rijbewijs toont aan dat je vakbekwaam bent om je werk als beroepschauffeur uit te oefenen. Een zeer belangrijke code, dus!
Als je je rijbewijs C of D hebt behaald en je wilt beroepsmatig aan de slag als vrachtwagenchauffeur, moet je verplicht code 95 halen. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die alle beroepschauffeurs met een rijbewijs C of D rijbewijs in Europa dienen te hebben.

Ontdek nu de opleiding!

 

Je rijbewijs met code 95 behouden

 Bij ABC Rijopleidingen bieden we de code 95 opleiding aan. Je volgt bij ons de makkelijkste en kortste weg naar code 95 met onze unieke lesmethode. Op effectieve wijze brengen we je alle nodige stof bij. De cursus kun je gewoon volgen vanuit huis, omdat we werken middels e-learning. Na de e-learning volgt één praktijkonderdeel. 

Voor het behouden van de code volg je als chauffeur een verplichte code 95 nascholing. Ook deze nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of D. Als gevolg van de richtlijn vakbekwaamheid is het verplicht om in totaal 35 uur nascholing te volgen in een periode van vijf jaar. Als de nascholing compleet is ontvang je als chauffeur een geldige code 95. Deze code is vervolgens weer vijf jaar geldig.

Ontdek meer over de inCompany nascholing

Lessen-vrachtwagen

 

Snel slagen voor code 95 bij ABC Rijopleidingen

Bij ABC Rijopleidingen bieden we praktijk aan en code 95 e-learning cursussen en examens aan waarmee je gemakkelijk je code behaalt. De eerste keer behaal je je code via onze opleiding. Voor het verlengen van je rijbewijs met code is voortaan de nascholing verplicht.

De code 95 nascholing bieden we aan in de vorm van 4 e-learnings van elk 7 uur in de onderwerpen Sociale veiligheid en omgaan met agressie, Leefstijl, Actualisering kennis vakbekwaamheid en Tachograaf. Daarnaast is er een praktijkonderdeel Rijoptimalisatie. 

We bieden de code 95 nascholing nu ook InCompany aan. Als je een eigen bedrijf hebt kun je hier als werkgever gebruik van maken. Jouw werknemers kunnen tegelijk de cursus voor de code 95 nascholing volgen. Zo bespaar je je werknemers reistijd en behoudt iedereen gegarandeerd zijn of haar code 95.

Meld je nu aan!

 

 

 

 

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: