Vrachtwagen rijbewijs verlengen - ABC Rijopleidingen

vrachtwagen-rijbewijs-verlegen

Een vrachtwagen rijbewijs, ook wel groot rijbewijs genoemd, moet je iedere vijf jaar verlengen in de gemeente waar je woont. Bij de verlenging van het rijbewijs is een medische keuring en code 95 nascholing verplicht. ABC Rijopleidingen is de grootste opleider van Nederland in bus- en vrachtwagen theorie. Wij bieden cursussen aan in heel Nederland.

In dit blog vertellen we je alles over het verlengen van jouw vrachtwagen rijbewijs. Zo ben je goed voorbereid en voorkom je dat je rijbewijs niet meer geldig is.

 

Rijbewijs vrachtwagen verlengen: hoe dan?

Vier maanden voor je vrachtwagen rijbewijs (C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E) verloopt stuurt het CBR een brief met de mededeling dat je jouw rijbewijs moet verlengen. Om je rijbewijs te verlengen moet je medische worden gekeurd. Omdat het bij het CBR soms best lang duurt voor de gezondheidsverklaringen worden verwerkt, raden we je aan om gelijk in actie te komen. 

 

De medische keuring

Omdat je als beroepschauffeur vaak op de weg bent is het van belang dat je rijvermogen  wordt goedgekeurd. Voor de medische keuring voor het rijbewijs vul je daarom het formulier eigen verklaring in. Je beantwoordt vragen over aandoeningen die van invloed kunnen zijn op je rijvermogen. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of je last hebt (gehad) van epileptische aanvallen, een verhoogde bloeddruk of duizeligheid. Naast de eigen verklaring voert de bedrijfsarts of de gecertificeerde arbodienst het medisch onderzoek uit.

 

Code 95 nascholing

Naast de medische keuring is het van belang dat je de code 95 nascholing volgt. De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of D. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs achter een voertuigcategorie. Alle houders van een groot rijbewijs zijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van vijf jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. De code is vijf jaar geldig. 

Meer weten over code 95? Je vindt alle informatie over code 95 in dit blog.

Ontdek meer over code 95

Foto abcrijopleiding vergadering

 

Groot rijbewijs verlengen

Wil jij je groot rijbewijs verlengen? De code 95 nascholing volg je gemakkelijk en met succes bij ABC Rijopleidingen. Wij bieden een e-learning pakket aan met vier keer 7 nascholingsuren voor 168,- per cursus en een praktijk code 95 nascholing voor 260,-.

We hebben het hoogste slagingspercentage van Nederland, onze eigen unieke lesmethode en er zijn geen wachttijden. Bij ons behaal je gemakkelijk je volledige code 95 nascholing. Er gingen je al meer dan 6375 geslaagden voor!

Meld jezelf aan

 

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: