Groot rijbewijs halen bij ABC Rijopleidingen

blog afbeelding groot rijbewijs 1 1

Om een vrachtwagen te besturen heb je een groot rijbewijs nodig. Een groot rijbewijs is de term voor het rijbewijs in de categorie C (vrachtwagens). Denk jij erover om vrachtwagenchauffeur te worden? Lees dan vooral mee! We vertellen je in dit blog alles wat je moet weten over (het behalen van) een groot rijbewijs.

 

Groot rijbewijs vrachtwagen halen met onze krachtige lesgeving

Om in een vrachtwagen te mogen rijden heb je een groot rijbewijs C of C1 nodig. Een rijbewijs C1 is alleen geschikt voor lichtere vrachtwagens van 3.500 kilo tot 7.500 kilo. Met rijbewijs C mag je ook in zwaardere vrachtwagens rijden. 

Wil je je groot rijbewijs theorie halen? Dan doe je dat natuurlijk het best bij ABC Rijopleidingen. ABC is de grootste erkende opleider van het land voor het behalen van je vrachtwagen theorie. We organiseren door heel het land theoriecursussen, zodat jij met succes zal slagen voor je vrachtwagen theorie-examen! 

Door onze efficiënte en succesvolle lesmethode slaag jij zeker weten in één keer voor je CBR theorie. Er gingen je al ruim 10.000 geslaagden voor. Lukt het de eerste keer toch niet? Dan krijg je van ons een gratis cursus waardoor het de tweede keer wel lukt.

 

Medische keuring groot rijbewijs

Als je je vrachtwagen rijbewijs wilt halen of verlengen, dien je een medische keuring rijbewijs te ondergaan. Met de medische keuring wordt jouw verkeersveiligheid voor de deelname aan het verkeer beoordeeld. Voor aanvang van de medische keuring is het verplicht om een gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR. 

Houders van vrachtwagenrijbewijzen moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs opnieuw een medische keuring ondergaan. Als je de leeftijd van 75 jaar bent gepasseerd is het noodzakelijk om jaarlijks door een medisch specialist gekeurd te worden. 


Meer weten over de medische keuring voor een groot rijbewijs? We vertellen je er alles over op deze pagina.

 

Wat kost groot rijbewijs halen?

Omdat er twee soorten grote rijbewijzen zijn, zullen de kosten voor het behalen van je vrachtwagen rijbewijs ook verschillen. Je hebt het rijbewijs C1, C en met code 95. Met rijbewijs C1 mag je in voertuigen rijden van 3.500 kilo tot 7.500 kilo. Met C mag je zwaarder rijden. Voor beide rijbewijzen geldt dat als je beroepsmatig aan de slag wilt, je ook de code 95 moet behalen. 

Er zijn verschillende onderdelen van het vrachtwagen theorie-examen die je moet behalen voor de verschillende rijbewijzen: het RV1 examen, het V2C examen en het V3C examen. De V2C en V3C zijn verplicht voor het behalen van de code 95. 

Bij ABC Rijopleidingen betaal je 375 euro per theorie onderdeel. Wil je alledrie de onderdelen afnemen? Dan betaal je 1050 euro en krijg je dus 75 euro korting! Bij ABC weet je zeker dat je slaagt voor je theorie-examen. Je krijgt persoonlijke aandacht en les van professionals, zodat jij met een grote voorsprong kan starten met je praktijkscholing. 

 

Meer weten over de kosten van jouw rijbewijs C(1)? 


Als je de theorie voor je groot rijbewijs in de pocket hebt, helpen we je graag bij het vinden van een vrachtwagen rijschool waar je succesvol aan de slag kunt met je praktijk vervolg. We hebben genoeg goede rijscholen in ons uitgebreide netwerk.

 

Groot rijbewijs halen met baangarantie

Wil jij na het behalen van je C(1) rijbewijs direct aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Dan heb je het juiste beroep uitgekozen! Zodra je geslaagd bent voor zowel je theorie- als praktijkexamen met code 95 kun je in de praktijk als chauffeur aan de slag met 100% baangarantie. Dat is natuurlijk wel zo prettig! 

Ben jij gek op rijden en wil je beroepsmatig de weg op als vrachtwagenchauffeur? Schrijf je in voor de cursussen en haal in no time je theorie bij ABC Rijopleidingen!

 

Cursusdata en prijzen

 

Heb jij je vrachtwagenrijbewijs al in de pocket en moet je jouw rijbewijs binnenkort verlengen? Dan is het noodzakelijk dat je hiervoor de code 95 nascholing volgt. Ook daarvoor ben je bij ABC aan het juiste adres!

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: