Kosten medische keuring voor jouw rijbewijs C en D

Wil jij jouw rijbewijs halen en/of verlengen dan dien je een medische rijbewijskeuring te ondergaan. Met deze medische keuring wordt jouw verkeersveiligheid voor de deelname aan het verkeer beoordeeld.

Indien jij in het bezit bent van het groot rijbewijs en de leeftijd van 75 jaar bent gepasseerd, dan is het altijd vereist om jaarlijks door een medisch specialist gekeurd te worden.

Voor aanvang van de medische keuring is het verplicht om altijd eerst een gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR.

 

Kosten voor medische keuring?

Tijdens de medische keuring wordt er voornamelijk bij beroepschauffeurs extra gelet op het gehoor, gezichtsvermogen en lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Een gezondheidsverklaring kost € 39,30 per jaar. Dit ingevulde formulier dien je mee te nemen voor de medische keuring. Daar kunnen kosten bijkomen die je aan de betreffende partij betaalt voor de medische onderzoeken. Je regelt de betaling van de keuring dus zelf met jouw arts of specialist en niet met het CBR.

 

Medische keuring en code 95

Het CBR beoordeelt of jij medisch geschikt en gezond genoeg bent om je keuring te halen of te verlengen. Naast het verlengen van het rijbewijs is het voor beroepschauffeurs ook vereist om, om de 5 jaar de code 95 nascholing te behalen. Voor de aanstelling van een nieuwe code 95 is het niet vereist om een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen.

Wel is het aan te raden om deze te combineren zodat je slechts 1 keer per 5 jaar de medische keuring hoeft te doorstaan en tegelijkertijd de code 95 kan vernieuwen.

 

Wees op tijd met keuren!

De uitslag van de medische keuring kan soms 4 maanden of langer duren. Het is dus verstandig om op tijd een afspraak te maken. Zeker als je verwacht dat er meerdere specialisten nodig zijn voor het beoordelen van jouw gezondheid dan is het raadzaam om minimaal 5 maanden voor het verlopen van jouw nieuwe rijbewijs de gezondheidsverklaring al in te dienen.

Ben je een beroepschauffeur en wil je jouw rijbewijs verlengen? Dan krijg je een voorrang!

Heb je de verklaring van geschiktheid van het CBR ontvangen maar verloopt jouw rijbewijs nog niet dan kun je deze (maximaal 1 jaar) bewaren. Op de website van het CBR is hier meer informatie over te vinden.

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: