Medische keuring

Een vrachtauto bestuurder is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Om een vrachtauto te mogen besturen moet je volgens de wet “rijgeschikt” zijn. Dit betekent dat je geestelijk en lichamelijk in staat moet zijn om te rijden. Zo moet in kaart gebracht worden of je gezondheidsproblemen hebt, of gebruik maakt van medicijnen die je rijgedrag kunnen beïnvloeden. 

Er gelden strengere regels voor het besturen van vrachtauto’s en bussen. Als bestuurder komt het voor dat je vele uren op de weg bent. Ook zijn de voertuigen groot en zwaar en dit vraagt om extra verantwoordelijkheid. Een medische keuring is verplicht voor je het praktijkexamen aflegt, daarna moet je elke 5 jaar gekeurd worden om de verkeersveiligheid te garanderen. Om te mogen lessen is er geen medische keuring nodig, hier kan al mee gestart worden.

Bij een medische keuring wordt gelet op de algemene fysieke gesteldheid, mentale conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De keuringsarts meet de bloeddruk, test de urine en test het zicht. De keuring moet worden uitgevoerd volgens de regeling "eisen geschiktheid" van het CBR.

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: