De makkelijkste en kortste weg
naar Code 95 met onze
unieke lesmethode

Code 95 halen bij ABC Rijopleidingen

Wanneer je met jouw bus of vrachtwagen rijbewijs beroepsmatig aan de slag wilt gaan, is het nodig om ook de code 95 te halen. Deze code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die alle beroepschauffeurs met het rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) in Europa dienen te hebben. Bij ABC Rijopleidingen bieden we cursussen en examens aan om jouw rijbewijs met code 95 te halen. Ook voor code 95 nascholing kan je bij ons terecht.

Block1Title

e-learning

Code 95 nascholing
€168,- per cursus
 1. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
 2. Leefstijl (7 nascholingsuren)
 3. Actualisering kennis vakbekwaamheid (7 nascholingsuren)
 4. Tachograaf (7 nascholingsuren)

Block2Title

praktijk

Code 95 nascholing
€298,-
 1. Rijoptimalisatie (7 nascholingsuren)

Bekijk wat anderen van ons vinden

Er gingen je al 6375+ geslaagden voor. Wil je ook je vrachtwagen of bus rijbewijs?
Doe dat bij ABC Rijopleidingen.

9/10
beoordelingen
op Klantenvertellen
5/5
beoordelingen
op Facebook
5/5
beoordelingen
op Google
Code 95

Nu ook InCompany voor de Code 95 opleiding

Wil je meerdere werknemers tegelijkertijd de cursussen laten volgen voor de code 95 nascholing? ABC Rijopleidingen biedt nu de mogelijkheid om deze trainingen ook Incompany te volgen. Zo bespaar je jezelf en jouw werknemers niet alleen reistijd maar voorkom je ook dat jouw werknemers op het laatste moment nog de nodige cursussen moeten halen voor het behouden van de code 95. Alle deelnemers ontvangen na het behalen van de cursus een certificaat.

Interesse in Code95 nascholing? Meld je direct aan

Kies jouw Code95 cursus(sen)

6375+ mensen gingen je reeds voor en met succes!
ABC Rijopleidingen heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland

Het hoogste slagingspercentage van Nederland

Onze methode is ook geschikt als je niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met de geschreven taal. Wij geven onze lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Bekijk ook eens onze cursussen voor bus- en vrachtwagen theorie.

Heb jij moeite met de Nederlandse taal? Dan krijg je van ons 3 gratis theorie cursussen voorafgaand aan het examen. Met deze extra aandacht slaag je zeker!

Waarom ABC Rijopleidingen
 • Hoogste slagingspercentage van Nederland
 • Onze eigen unieke lesmethode
 • Grootste opleider van Nederland
 • Slagen voor één theorie onderdeel in één dag
 • Gratis cursus als het de eerste keer niet lukt
 • Locatie is op steenworp afstand van het CBR
 • Bij ons zijn geen wachttijden

Code 95 rijbewijs voor bus- en vrachtwagenchauffeurs

ABC Rijopleidingen is dé ervaren rijschool voor het behalen van jouw bus en vrachtwagen theorie examen. Een verplicht onderdeel van dit examen is de code 95 theorie, dit is vastgesteld binnen de richtlijn vakbekwaamheid. Hiermee kan je beroepsmatig als chauffeur aan de slag.

Je hebt recht op de code 95 door de basiskwalificatie te halen van het rijbewijs C of D. De code 95 aanduiding is vijf jaar geldig en dient verlengd te worden door middel van nascholing. Deze nascholing kan je naast de reguliere cursussen voor het theorie-examen ook bij ons volgen.

Vragen? neem contact met ons op!

Online Code 95 e-learning

Bij ABC Rijopleidingen bieden we elke code 95 cursus ook online aan binnen ons e-learning programma. Zo kan je de nascholing ook vanuit huis volgen! Het e-learning programma bestaat uit 4,5 uur thuisstudie en 3 uur klassikale theorie. Hierbij kan je kiezen tussen het volgen van het totale pakket aan cursussen of losse cursussen.

Naast deze e-learning hebben we verschillende locaties verspreid over het land waar je de nascholing kunt volgen. Dus als je het fijner vindt om fysiek de cursussen te volgen is er ook bij jou in de buurt een locatie.

Aanmelden voor e-learning

Code 95 opleiding met de succesvolle ABC Methode

De theorie-examens voor het vrachtwagen en bus rijbewijs bestaat uit drie onderdelen: Verkeer en Techniek, Administratie en Code 95. Met de cursussen van ABC Rijopleidingen bereid je je voor alle drie de onderdelen goed voor en kan je zelfs een onderdeel per dag afronden. Zo haal je binnen no time jouw vrachtwagen of bus theorie en kan je aan de slag voor de praktijk.

Na het behalen van uw bus of vrachtwagen rijbewijs met code 95 is het verplicht om elke 5 jaar een code 95 nascholing te volgen. Bij ABC Rijopleidingen bieden we verschillende gecertificeerde nascholingscursussen aan voor de code 95. Zo kun je jouw rijbewijs met code 95 verlengen en als beroepschauffeur aan de slag blijven.

Meld je aan

Landelijke dekking. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rijswijk, Utrecht en Zwolle

landelijke dekking
Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vragen

 • Wanneer heb ik de code 95 opleiding nodig?

  Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst.
  Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

 • Wordt de code 95 opleiding voor bedrijven ook op locatie gegeven?

  Onze incompany mogelijkheid houdt in dat wij ook code 95 opleiding aanbieden op locatie bij jouw bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om onze code 95 opleiding ook op de zaterdag te volgen. Om de code 95 te behalen dient er 35 uur scholing gevolgd te worden. Het is een verplichte opleiding om het beroep uit te kunnen voeren.

 • Wat houdt e-learning bij ABC Rijopleidingen in?

  E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de opleidingsplicht. Je volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie. De code 95 opleiding hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

 • Kom ik in aanmerking voor een vrijstelling van de code 95?

  In een aantal gevallen heb je vrijstelling van Code 95. Er gelden bijvoorbeeld vrijstellingen voor politie, brandweer en ambulance chauffeurs, defensie medewerkers, monteurs en lesvoertuigen. Daarnaast is er vrijstelling voor Code 95 mogelijk als je niet beroepsmatig rijdt (privégebruik) of dat de hoofdactiviteit van jouw werkzaamheden niet rijden is.

 • Wie betaalt mijn opleiding?

  Ben je in loondienst in het beroepsgoederenvervoer als vrachtwagenchauffeur of in loondienst als buschauffeur? Vraag dan je werkgever om de kosten van de opleiding te betalen. Je werkgever moet in elk geval de reiskosten, cursuskosten en het examengeld vergoeden.

Vragen of opmerkingen?   Neem contact op  • 085 - 065 3621
ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: