De makkelijkste en kortste weg
naar Code 95 met onze
unieke lesmethode

Code 95 nascholing bij ABC Rijopleidingen

Toe aan verlenging van jouw rijbewijs? En heb jij al een bus theorie of vrachtwagen theorie gehaald? Dan is het van belang dat je code 95 nascholing volgt. De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of rijbewijs D. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders en beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is 5 jaar geldig en kan daarna verlengd worden door het volgen van een nascholing code 95. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

Heb jij code 95 nascholing nodig om je rijbewijs te behouden, en wil je gebruik maken van onze service? Maar is er iets nog niet helemaal duidelijk of heb je een vraag over een ander onderdeel van onze website zoals het behalen van een vrachtwagen rijbewijs? Het team van ABC Rijopleidingen helpt u graag verder!

Block1Title

e-learning

Code 95 nascholing
€168,- per cursus
 1. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
 2. Leefstijl (7 nascholingsuren)
 3. Actualisering kennis vakbekwaamheid (7 nascholingsuren)
 4. Tachograaf (7 nascholingsuren)

Block2Title

praktijk

Code 95 nascholing
€260,-
 1. Rijoptimalisatie (7 nascholingsuren)

Bekijk wat anderen van ons vinden

Er gingen je al 6375+ geslaagden voor. Wil je ook je vrachtwagen of bus rijbewijs?
Doe dat bij ABC Rijopleidingen.

9/10
beoordelingen
op Klantenvertellen
5/5
beoordelingen
op Facebook
5/5
beoordelingen
op Google
Code 95

Nu ook InCompany voor de Code 95 nascholing

Wilt u meerdere werknemers tegelijkertijd de cursussen laten volgen voor de code 95 nascholing? ABC rijopleidingen biedt u nu de mogelijkheid om deze trainingen ook Incompany te volgen. Zo bespaart u, uw werknemers niet alleen reistijd maar voorkomt u ook dat uw werknemers op het laatste moment nog de nodige cursussen moeten halen voor het behouden van de code 95. Alle deelnemers ontvangen na het behalen van de cursus een certificaat.

Interesse in Code95 nascholing? Meld je direct aan

Kies jouw Code95 cursus(sen)

6375+ mensen gingen je reeds voor en met succes!
ABC Rijopleidingen heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland

Het hoogste slagingspercentage van Nederland

Onze methode is ook geschikt als je niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met de geschreven taal. Wij geven onze lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Heb jij moeite met de Nederlandse taal? Dan krijg je van ons 3 gratis theorie cursussen voorafgaand aan het examen. Met deze extra aandacht slaag je zeker!

Waarom ABC Rijopleidingen
 • Hoogste slagingspercentage van Nederland
 • Onze eigen unieke lesmethode
 • Grootste opleider van Nederland
 • Slagen voor één theorie onderdeel in één dag
 • Gratis cursus als het de eerste keer niet lukt
 • Locatie is op steenworp afstand van het CBR
 • Bij ons zijn geen wachttijden

Code 95 verlengen

Het is voor beroepschauffeurs die in de EU werken verplicht om na 5 jaar opnieuw een nascholing te volgen, om code 95 op het rijbewijs te krijgen en het beroep te kunnen blijven uitoefenen. Voor deze groep rijbewijshouders was de eerste periode van 5 jaar verlengd tot 7 jaar.

Voor de vervolgperiode geldt elke 5 jaar een nascholing. Chauffeurs die in het bezit zijn van zowel het C- als D-rijbewijs moeten in totaal 35 uur nascholing volgen. De gevolgde nascholing wordt op het rijbewijs aangegeven met de code ‘95’, gevolgd door de geldigheidsperiode.

Code 95 Verlengen

Code 95 cursus

Benieuwd naar de nascholing code 95 kosten? Ben je in loondienst in het beroepsgoederenvervoer als vrachtwagenchauffeur of in loondienst als buschauffeur? Vraag dan je werkgever om de kosten van de nascholing te betalen. Je werkgever moet in elk geval de reiskosten, cursuskosten en het examengeld vergoeden. Is dit niet het geval, dan zullen de kosten uiteraard voor jezelf zijn.

Voor een deel code 95 thuis halen? U kunt uw code 95 halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale les.

ABC Rijopleidingen biedt twee soorten cursussen aan: de nascholing code 95 e-learning cursus en de praktijkcursus. Aanmelden voor een cursus om je code 95 te halen? Meld je dan nu aan via het code 95 cursusoverzicht!

Aanmelden code 95 pakket

Code 95 verlopen

Is jouw code 95 verlopen, dan zal je net als de eerste keer cursussen voor code 95 volgen om deze te behouden. Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van 5 naar 7 jaar.

ABC Rijopleidingen vindt het belangrijk dat wanneer jij je jouw bus of vrachtwagen theorie hebt gehaald voor jouw vrachtwagen of busrijbewijs je verder wordt geholpen in een zoektocht naar een goede bus of vrachtwagen rijschool om je praktijk te behalen. Door jarenlange samenwerking met onze partners bieden wij de mogelijkheid om je door te verwijzen naar de rijschool die bij jou past!

Code 95 verlengen

Landelijke dekking. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rijswijk, Utrecht en Zwolle

landelijke dekking
Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vragen

 • Wanneer heb ik de code 95 nascholing nodig?

  Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst.
  Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

 • Wordt de code 95 nascholing voor bedrijven ook op locatie gegeven?

  Onze incompany mogelijkheid houdt in dat wij ook code 95 nascholing aanbieden op locatie bij uw bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om onze code 95 nascholing ook op de zaterdag te volgen. Om de code 95 te behalen dient er 35 uur nascholing gevolgd te worden. Het is een verplichte nascholing om het beroep uit te kunnen voeren.

 • Wat houdt e-learning bij ABC Rijopleidingen in?

  E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie. De code 95 nascholing hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

 • Kom ik in aanmerking voor een vrijstelling van de code 95?

  In een aantal gevallen heb je vrijstelling van Code 95. Er gelden bijvoorbeeld vrijstellingen voor politie, brandweer en ambulance chauffeurs, defensie medewerkers, monteurs en lesvoertuigen. Daarnaast is er vrijstelling voor Code 95 mogelijk als je niet beroepsmatig rijdt (privégebruik) of dat de hoofdactiviteit van jouw werkzaamheden niet rijden is.

 • Wie betaalt mijn nascholing?

  Ben je in loondienst in het beroepsgoederenvervoer als vrachtwagenchauffeur of in loondienst als buschauffeur? Vraag dan je werkgever om de kosten van de nascholing te betalen. moet je werkgever in elk geval de reiskosten, cursuskosten en het examengeld vergoeden.

Wat is code 95?

Code 95 nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is vijf jaar geldig, na de 5 jaar kan deze verlengd worden door het volgen van een nascholing code 95. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

Voor deze groep rijbewijshouders was de eerste periode van vijf jaar verlengd tot 7 jaar. Voor de vervolgperiode geldt elke vijf jaar een nascholing. Chauffeurs die in het bezit zijn van zowel het C- als D-rijbewijs moeten in totaal 35 uur nascholing volgen. De gevolgde nascholing wordt op het rijbewijs aangegeven met de code ‘95’, gevolgd door de geldigheidsperiode.

Wanneer een code 95?

Een code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in beroepsmatig rijden in de EU met het rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). Om beroepschauffeur te blijven, moest er uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs staan. Om de code 95 te krijgen moet er 35 uur nascholing gevolgd worden. Het is een verplichte nascholing om het beroep uit te kunnen voeren.

Gezondheidsverklaring?

Voor het bijschrijven en de richtlijn vakbekwaamheid heeft u geen gezondheidsverklaring nodig. Het rijbewijs behoudt ook de oorspronkelijk einddatum. Wilt u het rijbewijs verlengen? Dan heeft u uiteraard wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Voor wie geldt de code 95 cursus nascholing?

De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of rijbewijs D. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders en beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers. Wel zijn er enkele vrijstellingen voor chauffeurs. U leest hier meer over in de bijlage Vrijstellingen Nascholing chauffeurs.

Nieuwe chauffeurs

Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van vijf naar zeven jaar.

U kunt uw Code 95 ook halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie.

Vragen of opmerkingen?   Neem contact op  • 085 - 065 3621
ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

Je vindt ons in deze steden
ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk (Den Haag)
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: info@abcrijopleidingen.nl
Whatsapp: