Ondanks het coronavirus toch alvast zorgeloos uw cursus inplannen? Wij verzetten kosteloos de startdatum van uw opleiding! Lees meer →

Specialist in Vrachtwagentheorie
De makkelijkste en kortste weg naar
Code 95 met onze unieke lesmethode

De kortste weg naar
Code 95

Code 95 nascholing

Wat is code 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is vijf jaar geldig, na de 5 jaar kan deze verlengd worden door het volgen van een nascholing code 95. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

Voor deze groep rijbewijshouders was de eerste periode van vijf jaar verlengd tot 7 jaar. Voor de vervolgperiode geldt elke vijf jaar een nascholing. Chauffeurs die in het bezit zijn van zowel het C- als D-rijbewijs moeten in totaal 35 uur nascholing volgen. De gevolgde nascholing wordt op het rijbewijs aangegeven met de code ‘95’, gevolgd door de geldigheidsperiode.

code95 vanaf 165 euro

Wanneer een code 95?

Een code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in beroepsmatig rijden in de EU met het rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). Om beroepschauffeur te blijven, moest er uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs staan. Om de code 95 te krijgen moet er 35 uur nascholing gevolgd worden. Het is een verplichte nascholing om het beroep uit te kunnen voeren.

Gezondheidsverklaring?

Voor het bijschrijven en de richtlijn vakbekwaamheid heeft u geen gezondheidsverklaring nodig. Het rijbewijs behoudt ook de oorspronkelijk einddatum. Wilt u het rijbewijs verlengen? Dan heeft u uiteraard wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Voor wie geldt de code 95 cursus nascholing?

De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of rijbewijs D. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders en beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers. Wel zijn er enkele vrijstellingen voor chauffeurs. U leest hier meer over in de bijlage Vrijstellingen Nascholing chauffeurs.

Nieuwe chauffeurs

Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van vijf naar zeven jaar.

U kunt uw Code 95 ook halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie.

Prijzen en aanmelden

Dit zijn de cursussen die klassikaal worden aangeboden:
  1. Criminaliteitspreventie (7 nascholingsuren)
  2. Communicatieve en sociale vaardigheden (7 nascholingsuren)
  3. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
  4. Actualisering kennis vakbekwaamheid (7 nascholingsuren)
Code95 nascholing • klassikaal €165,- incl. btw Informatie aanvragen →
Dit zijn de cursussen die door middel van E-learning gevolgd kunnen worden:
  1. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
  2. Leefstijl (7 nascholingsuren)
  3. Digitale tachograaf en boordcomputer (7 nascholingsuren)
  4. Actualisering kennis vakbekwaamheid (7 nascholingsuren)
Code95 nascholing • e-learning €165,- incl. btw Informatie aanvragen →
Praktijk code 95:
  1. Rijoptimalisatie (7 nascholingsuren)
Code95 nascholing • praktijk €252,10 incl. btw Informatie aanvragen →

Alle cursussen die wij aanbieden kunnen in overleg in-company gevolgd worden. In-company cursussen kunnen in het weekend plaatsvinden of elke maandagavond van 18:00 t/m 21:00 uur.  De code 95 nascholing hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

 

Interesse in Code95 nascholing? Vraag vrijblijvend informatie aan.

 

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Burgemeester Elsenlaan 321
2282 MZ Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: