Haal nu je bus theorie voor je busrijbewijs
Het hoogste slagingspercentage
van Nederland

Haal nu je bus theorie voor je busrijbewijs

Theorieopleiding voor uw busrijbewijs D

Het theorie-examen voor het bus rijbewijs D haal je bij ABC rijopleidingen. Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je opzoek bent naar een geschikte en ervaren rijschool voor het behalen van de theorie voor het rijbewijs D.

ABC Rijopleidingen heeft een eigen lesmethode ontwikkeld om je in één dag voor jouw theorie busrijbewijs D te laten slagen.

Onze methode is ook geschikt als je niet veel tijd hebt om te studeren of moeite hebt met de geschreven taal. Wij geven onze lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Heb jij moeite met de Nederlandse taal? Dan krijg je van ons 3 gratis theorie cursussen voorafgaand aan het examen. Met deze extra aandacht slaag je zeker!

Voor het behalen van het bus rijbewijs dien je de volgende drie theorie examens te behalen:

  • Theorie-examen RV1
  • Theorie-examen V2D
  • Theorie-examen V3D

Na het behalen van de drie theorie examens mag er deelgenomen worden aan het praktijkexamen d. De praktische toets en bijbehorende lessen laten wij graag over aan andere specialisten. Neem hiervoor contact met ons op en wij stellen ze graag aan jou voor.

Indien je binnen twee jaar weet te slagen voor alle examens, wordt er een verklaring van rijvaardigheid naar het RDW verstuurd. Deze verklaring is 3 jaar geldig.

Theorie-examen (deel 1 verkeer en techniek RV1)

Verkeer en Techniek

Het examen bestaat uit 50 vragen. De vragen zijn verdeeld in twee onderwerpen. 25 vragen gaan over verkeerssituaties en 25 vragen over de techniek van bussen. Om te slagen voor het examen moet je 40 van de 50 vragen goed beantwoorden.

Wat voor vragen je van ons kunt verwachten? Denk aan verkeersregels, verkeersborden, verkeersinzichtelijk rijden, economisch- en milieubewust voertuiggebruik. Verwacht bij het technische gedeelte vragen over de motor, motoronderdelen, het motorsmeersysteem, Diesel- en brandstofsysteem, de koppeling en de versnellingsbak. Vergeet daarbij niet dat je ook vragen kunt krijgen over banden, wielen, dashboard, boordgereedschap en preventief onderhoud.

RV1 • Theoriecursus + CBR Examen €375,- €250,- incl. BTW Aanmelden →

Theorie-examen (deel 1 administratie personenvervoer V2D)

Administratie personenvervoer

Het examen bestaat uit 50 vragen. De vragen gaan over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving en lading. Je moet 40 vragen goed beantwoorden om te slagen voor het examen.

Inhoudelijk gaat het examen over: rij- en rusttijden, controleapparaat (tachograaf), routeplanning, vervoersvergunningen, voertuig- en bestuurder documenten en handelingen bij ongevallen.

V2D • Theoriecursus + CBR Examen €375,- €250,- incl. BTW Aanmelden →

Theorie-examen (deel 2 administratie personenvervoer V3D)

Administratie personenvervoer voor code 95

Het examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In elke situatie wordt jouw kennis getoetst op basis van de theorie die je hebt geleerd. In totaal krijgt je 45 vragen waarvan je er 36 goed moet beantwoorden.

Medische keuring en gezondheidsverklaring

Een medische keuring is een verplicht onderdeel. Voor de keuring heb je een gezondheidsverklaring nodig, een vragenlijst over jouw gezondheid waarmee het CBR een verklaring van rijvaardigheid afgeeft. Deze medische verklaring is 1 jaar geldig.

V3D • Theoriecursus + CBR Examen €375,- €250,- incl. BTW Aanmelden →

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Burgemeester Elsenlaan 321
2282 MZ Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: