Haal je bus theorie
in een dag!
100% succesgarantie

cursus aanbieding

Theorieopleiding voor uw busrijbewijs D

Het theorie-examen voor het bus rijbewijs D haal je bij ABC Rijopleidingen. Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een geschikte en ervaren rijschool voor het behalen van de theorie voor het rijbewijs D.

Block1.Title

RV1

Verkeers & techniek
Nu van €375,- voor €250,-

Dit examen toetst de kennis van de verkeersregelgeving, verkeersinzicht en voertuigtechniek. Dit examen is verplicht voor rijbewijs C en D.

Lees meer

Block2.Title

V2D

Administratie personenvervoer
Nu van €375,- voor €250,-

Het examen bestaat uit 50 vragen. De vragen gaan over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving en lading. Je moet 40 vragen goed beantwoorden om te slagen voor het examen.

Lees meer

Block3.Title

V3D

Administratie cases code 95
Nu van €375,- voor €250,-

Het examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In elke situatie wordt jouw kennis getoetst op basis van de theorie die je hebt geleerd. In totaal krijgt je 45 vragen waarvan je er 36 goed moet beantwoorden.

Lees meer

Bekijk wat anderen van ons vinden

Er gingen je al 6375+ geslaagden voor. Wil je ook je vrachtwagen of bus theorie?
Doe dat bij ABC Rijopleidingen.

9/10
beoordelingen
op Klantenvertellen
5/5
beoordelingen
op Facebook
5/5
beoordelingen
op Google
In Company

Direct contact?

Telefoon 085 - 065 3621


Mail [email protected]
Whatsapp
ABC Rijopleidingen
Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Nu ook Code95 vanaf €165,-

De makkelijkste en kortste weg naar Code95 met onze unieke lesmethode

Het hoogste slaginspercentage van Nederland

Onze methode is ook geschikt als je niet veel tijd heeft om te studeren of moeite heeft met de geschreven taal. Wij geven onze lessen aan de hand van voorbeelden en situaties die voorkomen in de praktijk.

Heb jij moeite met de Nederlandse taal? Dan krijg je van ons 3 gratis theorie cursussen voorafgaand aan het examen. Met deze extra aandacht slaag je zeker!

Waarom ABC Rijopleidingen

 • Hoogste slagingspercentage van Nederland
 • Onze eigen unieke lesmethode
 • Grootste opleider van Nederland
 • Slagen voor één theorie onderdeel in één dag
 • Gratis cursus als het de eerste keer niet lukt
 • Locatie is op steenworp afstand van het CBR
 • Bij ons zijn geen wachttijden

Landelijke dekking. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rijswijk, Utrecht en Zwolle

landelijke dekking

Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vragen

 • Rijbewijs D zonder Code 95 of rijbewijs D met Code 95?

  Wanneer je niet beroepsmatig een bus wilt besturen, of je komt in aanmerking voor vrijstelling, dan is het bus rijbewijs D zonder code 95 voor jou voldoende. In dat geval heb je volgende onderdelen nodig:
  Theorie deel 1: Verkeer & Techniek (RV1) Theorie deel 2: Administratie (V2D)

  Voor beroepsmatige buschauffeurs is de Code 95 verplicht. De totale basiskwalificatie bestaat uit:
  Theorie deel 1: (RV1) Theorie deel 2: (V2D) en Theorie deel 3: (V3D - Code 95)

 • Hoe lang is een rijbewijs D geldig?

  Het Bus rijbewijs D is maximaal 5 jaar geldig. Om je rijbewijs D te vernieuwen, moet je onder andere een gezondheidsverklaring indienden. 

 • Wat zijn de voorwaarden om een rijbewijs D te halen?

  Minimum leeftijd - Voor het aanvragen van het rijbewijs D moet je minimaal 24 jaar zijn (zonder code 95). Je moet minimaal 18 jaar zijn om het rijbewijs D met code 95 aan te vragen.

  Rijbewijs B
  Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B.

  Gezondheidsverklaring
  Voordat je jouw praktijkexamen kunt reserveren, moet je medisch zijn goedgekeurd. Iedereen kan zich laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. De gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

 • Beroepsmatig vervoer, wat heb ik nodig?

  Code 95 betekent dat de rijbewijshouder geschikt bevonden (vakbekwaam) is om beroepsmatig bepaalde voertuigen te besturen. Alle buschauffeurs uit de EU en buschauffeurs die in de EU werken moeten een geldige code 95 op hun rijbewijs hebben, als zij het rijbewijs voor hun beroep gebruiken:

  Theorie-examen (deel 2 administratie personenvervoer V3D) Administratie personenvervoer voor code 95.

 • Wat als ik moeite heb met de Nederlandse taal?

  Wanneer je moeite hebt met de Nederlandse taal bieden wij de mogelijkheid om voorafgaand aan het theorie examen 3 gratis cursussen te volgen voor extra begeleiding. Daarnaast ontvang je van ons een gratis cursus als het de eerste keer niet lukt.

Haal snel je bus theorie

Bus theorie met examen

Voor het behalen van het bus rijbewijs dien je de volgende drie theorie examens te behalen: Theorie-examen RV1 Theorie-examen V2D Theorie-examen V3D Na het behalen van de drie theorie examens mag er deelgenomen worden aan het praktijkexamen d. De praktische toets en bijbehorende lessen laten wij graag over aan andere specialisten. Neem hiervoor contact met ons op en wij stellen ze graag aan jou voor. Indien je binnen twee jaar weet te slagen voor alle examens, wordt er een verklaring van rijvaardigheid naar het RDW verstuurd. Deze verklaring is 3 jaar geldig.

Bus RV1

Verkeer en Techniek

Het examen bestaat uit 50 vragen. De vragen zijn verdeeld in twee onderwerpen. 25 vragen gaan over verkeerssituaties en 25 vragen over de techniek van bussen. Om te slagen voor het examen moet je 40 van de 50 vragen goed beantwoorden. Wat voor vragen je van ons kunt verwachten? Denk aan verkeersregels, verkeersborden, verkeersinzichtelijk rijden, economisch- en milieubewust voertuiggebruik. Verwacht bij het technische gedeelte vragen over de motor, motoronderdelen, het motorsmeersysteem, Diesel- en brandstofsysteem, de koppeling en de versnellingsbak. Vergeet daarbij niet dat je ook vragen kunt krijgen over banden, wielen, dashboard, boordgereedschap en preventief onderhoud.

Bus V2D

Administratie personenvervoer

Het bestaat uit 65 meerkeuze vragen (A, B of C). De vragen gaan over de vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, de lading zekeren en risico’s. Je moet 52 vragen goed beantwoorden om het examen te behalen. Inhoudelijk gaat het examen over: rij- en rusttijden, controleapparaat (tachograaf), laad- en lostechnieken, routeplanning, vervoersvergunningen, vrachtbrieven, voertuig- en bestuurder documenten en handelingen bij ongevallen.

Bus V3D

Administratie personenvervoer voor code 95

Het examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In elke situatie wordt jouw kennis getoetst op basis van de theorie die je hebt geleerd. In totaal krijgt je 45 vragen waarvan je er 36 goed moet beantwoorden. Medische keuring en gezondheidsverklaring Een medische keuring is een verplicht onderdeel. Voor de keuring heb je een gezondheidsverklaring nodig, een vragenlijst over jouw gezondheid waarmee het CBR een verklaring van rijvaardigheid afgeeft. Deze medische verklaring is 1 jaar geldig.

Vragen of opmerkingen?   Neem contact op  • 085 - 065 3621

ABC Rijopleidingen

ABC Rijopleidingen staat voor eenvoudig, voordelig, snel en doelgericht je theorie halen voor de vrachtwagen.

Ruim 6375+ geslaagden gingen je voor.

U vindt ons in deze steden

ABC Rijopleidingen Locaties
Amsterdam
Arnhem
Breda
Eindhoven
Groningen
Rijswijk
Utrecht
Zwolle

Contact

Hoofdkantoor
Steenplaetsstraat 20
2288 AA Rijswijk

Tel: 085 - 065 3621
Mail: [email protected]
Whatsapp: